Hoppa till huvudinnehåll

Trafik och väg: examensarbete

Oavsett om du läser V-programmet i Lund eller Byggteknik vid Campus Helsingborg avslutas dina studier med ett examensarbete. Här ska du visa dina kunskaper inom ditt specialområde genom att fördjupa dig i ett problem och med vetenskapliga metoder ta dig an detta. Du kan välja att göra ett arbete inom ett pågående forskningsprojekt, hitta på ett eget problem eller område att undersöka eller i samarbete med exempelvis en kommun, Trafikverket eller ett företag. Studenter som gör arbete tillsammans med externa aktörer har normalt sett en handledare från dessa som tillsammans med din LTH-handledare hjälper dig i ditt arbete.

Innan du börjar

I uppstartsfasen av arbetet kan det vara bra att ta kontakt med studierektorn på Trafik och väg för att få hjälp med initiering, att hitta handledare på institutionen och för att bolla idéer.

Vad ska jag skriva om?

Du kan börja med att prata med lärarna på Trafik och väg om vilka aktuella forskningsprojekt som pågår på institutionen. Kanske kan något av projekten bli utgångspunkten till din exjobbsidé. På vår webbplats kan du se vilka ämnen våra olika forskargrupper jobbar med och se vidare kontaktuppgifter.

Alternativt kan du ta kontakt med externa organisationer för att få reda på deras pågående projekt och om ditt examensarbete kan bli en del av det. Vi har samlat relevanta externa organisationer på denna webbsida.

Exempel på tidigare examensarbeten

Ett bra sätt att få idéer och förbereda dig inför att skriva ett examensarbete är att titta på tidigare arbeten.

Länk till publicerade examensarbeten i LUP Student Papers (Väg- och vatten)

Länk till publicerade examensarbeten i LUP Student Papers (Byggteknik)

Rapportmallar

Länkar laddar ner rapportmallar i Word-format

Sidansvarig: webbansvarig@tos.lth.se | 2022-03-10